Category - General Knowledge

Part - Indian Authors and Books

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. Who wrote book "Gitanjali"?

a) Khushwant Singh
b) Sudha Murty
c) Anita Desai
d) Rabindranath Tagore

Ans- d) Rabindranath Tagore.

2. Who wrote book "Five Point Someone"?

a) Arundhati Roy
b) Chetan Bhagat
c) Anita Desai
d) Jhumpa Lahiri

Ans- b) Chetan Bhagat.

3. Who wrote book "Train to Pakistan"?

a) Khushwant Singh
b) Sudha Murty
c) Anita Desai
d) Rabindranath Tagore.

Ans- a) Khushwant Singh.

4. Who wrote book" Navratna"?

a) Shudraka
b) Patanjali
c) Panini
d) Virsena

Ans- d) Virsena.

5. Who wrote book "Clear Light of Day"?

a) Chetan Bhagat
b) Anita Desai
c) Sudha Murty
d) Jhumpa Lahiri


Ans- b) Anita Desai.

6. Who wrote book "The Autobiography of an Unknown Indian"?

a) Khushwant Singh
b) Sudha Murty
c) Nirad C. Chaudhuri
d) Rohinton Mistry

Ans- c) Nirad C. Chaudhuri.

7. Who wrote book "Animal’s People"?

a) Indra Sinha
b) Bapsi Sidhwa
c) Ravinder Singh
d) Perumal Murugan

Ans- a) Indra Sinha.

8. Who wrote book "Ghashiram Kotwal"?

a) Ajay Bakshi
b) Rajesh Patel
c) Vijay Tendulkar
d) Arun Joshi

Ans- c) Vijay Tendulkar.

9. Who wrote book "Bade Ghar ki Beti"?

a) Ajay Saraf
b) Munshi Premchand
c) Upamanyu Chatterjee
d) Geetanjali Shree

Ans- b) Munshi Premchand.

10. Who wrote book "midnight's children"?

a) Savi Sharma
b) Salman Rushdie
c) Hamida Begum
d) Ajay Ramdas

Ans- b) Salman Rushdie.

11. Who wrote book "Buddha Charita"?

a) Vatsayana
b) Asvaghosa
c) Kamandaka
d) Rajesh Sonkar

Ans- b) Asvaghosa.

12. Who wrote book "Ponniyin Selvan"?

a) Gopinath Mohanty
b) Kalki Krishnamurthy
c) Ajay Gupta
d) Rajesh Singhai

Ans- Kalki Krishnamurthy.

13. Who wrote book "rajatarangini"?

a) Ajay Kumar
b) Chandresh Sinha
c) Kalhan
d) Yeshudas

Ans- c) Kalhan.

14. Who wrote book "Devdas" ?

a) Bankim Chandra Chatterjee
b) Sarat Chandra Chattopadhyay
c) Kalki Krishnamurthy
d) Durgesh Nandini

Ans- b) Sarat Chandra Chattopadhyay.

15. Who wrote book "lajja"?

a) Gopinath Mohanty
b) Chandresh Sinha
c) Ajay Gupta
d) Taslima Nasrin

Ans- d) Taslima Nasrin.

16. Who wrote book "Ain-i-Akbari"?

a) Amir Khusro
b) Abul Fazl
c) Kalhan
d) Firoz Alam

Ans- b) Abul Fazl.

17. Who wrote book "The Scent of Pepper"?

a) Taslima Nasrin
b) Kavery Nambisan
c) Arun Joshi
d) Manju Kapur

Ans- b) Kavery Nambisan.

18. Who wrote book "Usne kaha tha"?

a) Premchand
b) Chandradhar Sharma Guleri
c) heeralal Sharma
d) Jai Sinha

Ans- b) Chandradhar Sharma Guleri.

19. Who wrote book "Godan"?

a) Indra Sinha
b) Munshi Premchand
c) Ravinder Singh
d) ramdhari singh dinkar

Ans- b) Munshi Premchand.

20. Who wrote book "Abhijnana shakuntalam"?

a) Kautilya
b) Kalidasa
c) Yeshudas
d) Banabhatta

Ans- b) Kalidasa.

21. Who wrote book "Panchatantra"?

a) Charaka Samhita
b) Bhavabhuti
c) Vishnu Sharma
d) Banabhatta

Ans- c) Vishnu Sharma.

22. Who wrote book "Mahaviracharita"?

a) Charaka
b) Kalidasa
c) Bhavabhuti
d) Banabhatta

Ans- c) Bhavabhuti.

23. Who wrote book "Harshacharita"?

a) Banabhatta
b) Mushi Premchand
c) Bhavabhuti
d) Charaka

Ans- a) Banabhatta.

24. Who wrote book "Gita Govinda"?

a) Banabhatta
b)Bhavabhuti
c) Kalidasa
d) Jayadeva

Ans- d) Jayadeva.

25. Who wrote book "Mudrarakshasa"?

a) Vatsayana
b) Bhasa
c) Vishakhadatta
d) Ravi Kriti

Ans- c) Vishakhadatta.